Fyll på kryddförrådet hemmavid

Med en välfylld kryddhylla där hemma kan du laga god mat från alla världens hörn. Exempelvis det indiska köket använder många olika kryddor i sin matlagning.

Utöver att kryddor smakar väldigt gott är det också hälsosamt att krydda maten med mer än bara salt och peppar.

Krydda maten för bättre hälsa

Att använda kryddor i mat kan faktiskt ge dig en del hälsofördelar. Många kryddor är fullproppade med antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler. Det finns studier som visar att antioxidanter kan hjälpa till att minska risken för en rad olika sjukdomstillstånd. Bland annat för att de kan verka anti-inflammatoriskt i kroppen.

Exempelvis kryddor som ingefära och gurkmeja har visat sig ha viss positiv effekt vid illamående och även vid inflammation. Just ingefära och gurkmeja är exempel på kryddor som är vanliga i asiatisk matlagning.

Kryddor hjälper till att ge smak till din mat och gör att du kan minska ner på andra mindre hälsosamma smakhöjare som socker, salt och fett.

Handla kryddor online

Leta på Internet och hitta Allt Gott du behöver för att krydda upp din mat till nya höjder. Att handla online är ett bekvämt sätt att fylla ditt skafferi med massor av spännande kryddor. Och det är dessutom ofta billigare än att handla i din lokala mataffär.

januari 30, 2023