När taket behöver läggas om – anlita ett proffs

Börjar ditt tak att bli gammalt kan det vara dags att byta ut det. Inte bara för att det börjar se gammalt och slitet ut, men även för att det inte ska börja läcka in och orsaka vatten- och fuktskador i ditt hus.

Att byta tak är dock ett svårt och tidskrävande jobb, för att inte tala om farligt. Tak sitter ofta högt upp, och risken att ramla ner och skada sig är stor. Därför rekommenderar vi inte att du byter taket själv, om du inte är utbildad takläggare och har koll på säkerheten.

Vilket sorts tak ska du välja?

Det finns många olika sorters tak, och veta vilket tak du ska ha är inte alltid så lätt. Det klassiska tegeltaket känner du säkert igen, men utöver det finns bland annat papp-, plåt- och shingeltak att välja på. Vilket du ska ha beror på din budget och hur du vill att ditt hus ska se ut. Ska du byta tak kan det även vara lönsamt att välja ett tak som klarar av att montera solpaneler på, om du vill ha det.

Ta kontakt med en expert och hitta din hjälp online, för tips och rådgivning inför ditt takbyte, och låt proffsen byta taket åt dig.

december 29, 2022