Planering inför en renovering

Finns det planer på att renovera där hemma så gäller det att planera detta noga innan man sätter igång. Speciellt om det är stora renoveringar som ska göras så gäller det att man har en plan på sin renovering för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

Planering av renovering

Det gäller att veta vad man ska börja med för att kunna slutföra sin renovering på allra bästa sätt. Vissa saker kan inte göras förrän andra är gjorda så det gäller att veta vad man ska börja med. Skriv ner steg för steg vad som planeras att göra och bocka av när ni gjort något från listan. På så sätt så får ni en bra bild över vad som gjorts och vad som är kvar att göra.

Gör en budget

Även budget är något som ska försöka hållas, det får ju inte dra iväg och kosta allt för mycket. Det kan vara smart att titta på material och välja ut i förväg vad man önskar för typ av kakel och klinkers exempelvis. Gör en lista på det material som ni beräknar ska använda i er renovering, räkna även in kostnader för hantverkare med mera. Ju mer ni får med i er kalkyl desto bättre är det.

Se till att avsluta jobbet

Se till så att allt blir gjort så ni inte missar något. Det kan vara lätt att glömma någon golvlist eller annat liten detalj som bör göras för att man ska känna helheten och att allt bli klart. Avsluta ingen renovering mitt i utan avsluta och gör klart innan ni går vidare till nästa punkt på renoveringslistan ni skapat. Det är lätt att om det går en emot att man väljer att göra något som känns enklare.

mars 15, 2018