Tips till sovrumsinredningen

Sovrummet är för många en fristad i hemmet. Detta är hjärtat av hemmet där vi kan känna och mest till freds. Av denna anledning är det klokt att tänka på vad man faktiskt gör med detta rum och att man ger sig själv bästa möjliga chansen att skapa ett rum där man verkligen kan slappna av.

Sängen

Sängen är självfallet det mest centrala i sovrummet och något man bör välja med omsorg. Vill man kan man spendera väldigt mycket på bara sängen. Har man bara råd kan man därför skaffa en säng som verkligen kan förbättra hur man sover och även lindra eventuella besvär somliga upplever under natten och på morgonen.

Sängkläderna

När det kommer till sängkläderna finns det också mycket att välja mellan. Att skaffa något mjukt och luftigt är ofta den bästa vägen att gå. Är man något som vill ha det riktigt varmt på vintern och så svalt som möjligt under sommaren kan det vara smart att köpa olika täcken också.

Belysningen

Sovrummet är ett rum där man absolut kan satsa lite extra på mysbelysningen. Mjukt och varmt ljus är perfekt när man bara vill vara, själv eller tillsammans. Men sovrummet är också ett rum man vill hålla rent och fint, vilket betyder att man också måste se till att ha ljus och heltäckande allmänbelysning.  Att städa i svag belysning betyder oftast att man missar en hel del.

Färgerna

Färger är ju alltid en smakfråga, men samtidigt kan man se tydliga skillnader på hur ett rum uppfattas beroende på vilka färger man använder. Dovare toner kan lättare skapa lugn och frid i ett rum medan starka och ljusare kulörer kan ge ökad energi till ett rum. Vilket man i slutändan väljer beror som sagt på vilken känsla man vill skapa och det kan vara smart att titta på en del exempel innan man tar det slutgiltiga beslutet.

oktober 9, 2018