Gör något intressant med fasaden

Fasaden är sällan svår att underhålla. Håll den ren, måla den om det behövs och byt dåliga brädor om det är en träfasad. Men det finn mer man kan göra om man så önskar.

Sätta in fönsterluckor

Fönsterluckor hade en gång i tiden praktiska användningsområden. Idag är det nog säkert att säga att de huvudsakligen är dekorativa. Även hus som aldrig tidigare haft fönsterluckor kan sätta upp dem. De är dessutom ett sätt att få upp lite extra färg på fasaden då de gärna kan målas i en annan färg än både fönsterfodren och själva huset. Hittar man ingen design man gillar går det alltid att bygga dem själv.

Tips för husnumret

Husnumret är knappast en väldigt spännande del av fasaden. Men det behöver inte alltid vara sant. Bara man tittar runt lite kan man hitta saker som LED-upplysta husnummer, bokstäver för att skriva ut husnumret som ett ord eller andra sätt att variera sig. Huset kommer nog säkert sticka ut i mängden efter ett sådant byte.

Mer blommor och växter

Grönska förskönar praktiskt taget allt. Och det inkluderar även fasaden. Vi har ju alla sett blomlådor under fönstren och hur mycket de kan göra för utseendet. Men det går även att göra något som att sätta upp enskilda blomkrukor i diskreta hållare. Detta är dock inte fullt så enkelt på en putsad fasad. Ett bättre alternativ kan då vara att sätta upp ett ribbverk med klätterväxter på. De bör trots att ha lite utrymme från väggen för att inte riskera att skada den på något vis.

februari 17, 2020