Att tänka på inför köksrenoveringen

Att renovera köket kräver noggrann planering och utföring. Det finns väldigt mycket att tänka på och somliga saker kan vara lättare än andra att missa. Här delar vi med oss av några användbara tips inför nästa köksrenovering.

Kontrollera avloppet

När man ändå håller på att riva ut i köket får man bästa möjliga tillfället att ta en närmare titt på avloppet. Att säkerställa att det fungerar som det borde medan man har bättre tillgång till det är helt klart att föredra framför att bygga ett nytt kök bara för att året därefter få reda på att ett rör måste bytas. Kontroll av avloppet görs med speciella kameror och är en tjänst man behöver köpa in.

Ergonomi

Ergonomi ska alltid vara en fokus i köket. Och medan färdiga kök man kan köpa ofta har designats med den genomsnittlige personen i åtanke, kan det vara fallet att de som faktiskt kommer använda köket i ditt hem inte faller in under denna kategori. De som är längre eller kortare än genomsnittet kommer också tjäna på att ha lite högre respektive lägre köksbänk att arbeta vid.

Praktiska extrafunktioner

Det händer allt för lätt att vi mer eller mindre byter ut kökets beståndsdelar och inte tänker så mycket på hur vi kan förbättra dem. Spendera därför gärna lite extra tid med att tänka på vilka områden av köket som kan behöva uppdateras mer än andra. Funktioner som löstagbar kran, eluttag som kan höjas upp och sänkas ned direkt i arbetsbänken, rullande köks del som kan bli en miniköksö vid behov och många andra lösningar kan ta köket till nästa nivå.

december 27, 2019