Att tänka på när du ska bygga en altan

Om du planerar att bygga en altan har vi en del tips du kan ta del av. För det första ska du hitta en bra plats för den och förbereda projektet väl. Det är viktigt att planera samt kolla upp huruvida du kommer att behöva bygglov för att anlägga altanen. För ett bra slutresultat är en god planering A och O, samt tålamod vid utförandet.

Vad behöver du för ett lyckat bygge?

Du behöver en mängd saker för att lyckas med altanen, bland annat behöver du bra virke som passar för projektet. Det finns en mängd olika typer av virke att välja mellan, några naturliga alternativ är ek och lärk. Det är också viktigt att du har rätt verktyg för ändamålet. Du hittar mycket på nätet idag, vilket gör att du kan sitta hemma och sköta inköpen vilket blir mindre stressigt.

Utförandet

Om du aldrig har byggt något tidigare är det klokt att ta hjälp av någon som vet mer om byggnation, det kan vara en granne eller vän men även en hantverkare. Du måste också tänka över om du behöver gjuta en grund, eller om altanen ska stå på ett trädäck till exempel. Se till att du har allting du behöver tillhands redan innan du börjar, då går arbetet mycket smidigare.

augusti 27, 2020