Baka tillsammans med barnen

Att baka är alltid trevligt och framförallt när allt är klart och man kan njuta av sina bakverk. Ta er tid att baka tillsammans med barnen då detta ger er en fin stund tillsammans. Det behöver inte alls vara bak inför någons födelsedag utan en trevlig helgaktivitet om det inte går att vara utomhus.

Se till att köpa hem det ingredienser och annat som behövs för att kunna baka. Se till att köpa hem sockerpasta för att skapa dekorationer till era bakverk. Ska ni göra en tårta så passar det utmärkt att använda sig av sockerpastan att täcka tårtan med detta och skapa de figurer och dekorationer som ni vill ha på er tårta. Kolla in videon här nedan hur man arbetar med sockerpasta.

Det är inte alltid som det kanske behöver vara så avancerat utan det kan räcka att slå ihop en deg för att baka kanelbullar. Det gör inte så mycket om det blir stökigt i köket under tiden det bakas. Det går att städa i efterhand. Låt barnen vara med i processen att baka. De lär sig alltid något och kommer tycka det är fantastiskt roligt att baka. Kanske det är mest spännande att få smaka på deg och slicka ur använda skålar med godsaker.

Lycka till med ert bak och vi hoppas naturligtvis att det smakar himmelskt!!

september 2, 2020