Gör om uppfarten till ditt hus

En fin uppfart till ditt hus ger ett välkomnande intryck. Både för dig själv i din vardag och när dina gäster kommer på besök. En uppfart kan designas på olika sätt, beroende på din bostads läge och dina preferenser. Det är vanligt när ett projekt av den här typen planeras att en kombination av underlag, växter och belysning görs för att skapa en bra sammansatt helhet.

Planering av ditt projekt

När du planerar för din nya uppfart kan det vara en god idé att tänka igenom helhetsintrycket så att samtliga delar av designen hänger ihop. Att genomföra projektet kan sedan med fördel göras i delmoment, exempelvis markläggning först, sedan växter och belysning som ett sista steg. Det finns bra inspirationsbilder att titta på kring hur andra har designat sin uppfart, se exempelvis en bildsamling på Styleroom uppfartsprojekt.

Bra utrustning underlättar projektet

När du ska genomföra projektet, bör du använda rätt typ av utrustning. Framför allt i de fall marken är helt orörd, så kan markarbetet vara omfattande. Träd, stubbar och större stenar kan behöva tas bort för att skapa ett stabilt underlag. Stubbfräsar och siktskopor kan i dessa fall vara till stor hjälp. Dessa kan hyras av flertalet maskinoperatörer, exempelvis Amas. Fler verktyg som underlättar arbetet i både trädgård och andra projekt finns sammanställt av Bäst i Test.

september 18, 2020