Få mer tid över i vardagen

Många känner idag att de knappt hinner med allt det som måste göras under en dag och dessutom få in tid med familjen i schemat. Och medan våra situationer kan skilja sig ganska stort från varandra finns det några allmänna tips som är värt att prova.

1. Planera dagen i förväg

Ibland kan det kännas som vi inte hinner med allt för att vi inte tänkt exakt på vad det är vi ska hinna med. Att planera ut dagen och uppskatta tiden allt tar blir kan vardagen bli mindre stressfylld och ge oss chansen att märka de där tidsbovarna som så lätt kan dyka upp utan förvarning.

2. Skaffa städhjälp

Städningen är något vi alla måste ta itu med hemma och det kan antingen vara något man känner att man inte hinner med eller som förhindrar en från att göra annat. En sak är dock säkert: alla kan spara tid på att någon annan gör jobbet. För mer information om detta kan man besöka NOX.

3. Förbjud multitasking

Multitasking är något vi alla ägnar oss åt och somliga tror säkert att de är väldigt bra på det också. Men åtskilliga studier har visat att extremt få har denna förmåga och för den överväldigande majoriteten av oss är vi mycket mindre effektiv när vi sysslar med två saker samtidigt. Fokusera på en sak åt gången så blir de också snabbare avklarade.

4. Effektivisera måltiderna

När det blir dags att laga mat och man inte har någon idé innan vad man faktiskt ska äta tenderar man inte bara slösa bort tid utan även äta mer onyttigt och mindre varierat. Att göra ett matschema för hela veckan kan vara ett mycket bra sätt att minska tiden man lätt slösar bort annars. Att även satsa på veckohandling kan spara ytterligare tid. Ett alternativ till detta kan vara att börja köpa in en matkasse.

augusti 28, 2019