Fördelar med att bo i bostadsrätt

Det finns fördelar att bo i bostadsrätt som inte finns om man hyr sin lägenhet, framförallt så bestämmer man hur man vill att sitt boende ska se ut i form av tapeter, måla och hur man vill renovera sin lägenhet.När man köper rätten till att bo i en lägenhet så blir man medlem i en bostadsrättsförening som tillsammans äger den fastighet som lägenheten befinner sig i men och ikringliggande fastigheter som exempelvis garage och annat. Man betalar en månatlig avgift till föreningen för sin lägenhet och om man hyr ett garage. Allt för att underhåll och annat ska kunna betalas. Det är ju den gemensamma uppgiften att få föreningen att fungera ekonomiskt och sköta om de fastigheter man äger.

Nackdelar

Det finns också en del nackdelar med bostadsrätter också, det kan vara att tidigare ägare gjort dåliga renoveringsarbeten som man måste åtgärda. Det finns saker som är mer vanliga än andra med badrum kan vara ett rum som ofta hamnar med på listan av dåliga renoveringsarbeten. Var noga innan du bestämmer dig för en bostadsrätt och kolla upp tidigare renoveringsjobb om de är väl utförda. Det kan vara en fördel att anlita en expert på just detta för att titta på lägenheten.

Fördelar

Det kan dock vara en fördel om du köpt dig en lägenhet i ett populärt område att din bostad ökar i värde och du tjänar en rejäl slant den dagen du vill avyttra din lägenhet. Se till att renovera efter konstens alla regler så det inte kommer att ställa till problem för kommande spekulanter. En väl renoverad lägenhet bli aldrig svårsåld utan kan komma upp i toppnoteringar då budgivare börjar överträffa varandra. 

april 12, 2018