Spel för hela familjen

Som familj så är det alltid trevligt att hitta på aktiviteter tillsammans där alla kan delta på något sätt. Det går att hitta spel där hela familjen kan delta och ha en trevlig stund tillsammans. Spel är något som har funnits och hållits på med i olika former lång tid tillbaka.

Alla familjer har sina favoritspel och en del spel kanske är klassiska bordsspel som exempelvis Monopol, Den försvunna diamanten eller annat spel där flera deltagare kan vara med. Man vill också gärna att alla åldrar kan delta och då passar spel som Fia med knuff eller Memoryspel av något slag. Idag i takt med den digitala utvecklingen så kommer det mycket spel online som endast passar vuxna.

Det finns spel med åldersbegränsning och som inte passar för den yngre generationen och det finns alltid en anledning varför man sätter åldersgräns på exempelvis Black Jack och andra casinorelaterade spel. Även om spelen i sig är roliga så finns det gränser som är satta på grund av en anledning. Ta för vana att alltid kolla upp vilket typ av spel som barnen spelar online. Förklara för barnen skillnaden mellan spel som vuxna får spela och vilka spel som är tillåtet för barn att spela.

Det är så att vissa spel är inte anpassade för barn utan mer för vuxna. Att spela om pengar på nätet så är det alltid satt en gräns på 18 år. Andra spel kan har en 15 års gräns för att spela dessa. Det kan vara viss våld i spelen som blir avgörande då det sätts en åldersgräns. Det är du som förälder sätter de gränser som bör gälla i ert hem. Sitt gärna med och spela de spel som barnen ifråga vill spela, det kan finnas spel som passar för hela familjen även online.

Pokémon Go var och är ett sådant spel där hela familjen kan ge sig ut på jakt efter dessa figurer. Här får man både ett trevligt spel och möjlighet att ge sig ut i friska luften. Det är något år sedan den stora Pokemon boomen var, men fortfarande kan man se personer ute med sina mobiler på Pokemon jakt.

mars 20, 2018