Säkra upp hemma inför elbilsköpet

Allt fler svenskar väljer idag att skaffa elbil. Enligt ny statistik finns det idag nästan 400 000 laddbara personbilar i Sverige, och år 2030 beräknas det finnas 2,5 miljoner laddbara fordon här. Funderar du också på att en elbil får du här tips på hur du förbereder dig och ditt hem.

Offentliga laddstationer byggs överallt – men är dyrt

Du har säkert sett laddstationer dyka upp överallt längs med vägarna. Det är jättebra när du ska åka på långturer och behöver ladda på vägen, men elen där är vanligtvis väldigt dyr i jämförelse med hemma. Därför rekommenderar vi att se till att ha laddningsmöjligheter hemma innan du skaffar en elbil. Fördelarna är många, förutom att elpriset blir betydligt billigare än vid laddstationer så kan du till exempel ladda bilen över natten och ha en helt fulladdad bil på morgonen igen.

Installera en laddbox – använd inte ditt vanliga eluttag

Många tänker att de ska använda sina vanliga eluttag på huset för laddningen, men det kan vara en enorm säkerhetsrisk. Att ladda din elbil kräver stark och jämn ström, vilket vanliga elinstallationer inte är utrustade för. Ta hem en elektriker och montera en ordentlig laddbox istället, för din säkerhet.

oktober 5, 2022