Välj rätt räcke till din altan

För att du ska ha en säker uteplats att vistas på, är det en god idé att ha ett räcke runt din altan. Då minskar risken för att någon snubblar och faller. Dessutom är det krav på räcke om din altan är tre meter eller mer över marken.

Vilket altanräcke ska jag välja?

Det finns många olika räcken att välja på. Tur är väl det, eftersom du då kan hitta det som passar din bostad och personlighet bäst. Du vill kanske ha ett räcke på altanen som kompletterar resten av huset, eller ett räcke som sticker ut och är mer iögonfallande. Oavsett vilken smak du har, kan du ta en titt här. Där kan du hitta både tips och inspiration.

Du kan välja på allt mellan de klassiska allmoge-räckena till mer moderna vajerräcken eller räcken i glas. Viktigt att tänka på är att ditt räcke ska vara minst 1,1 meter högt om din altan är tre meter eller mer över marken. Det bästa avståndet för stolparna brukar ligga på 80-120 centimeter, beroende på vilken typ av räcke du väljer. Det här och mycket mer kan du givetvis få hjälp med av företaget du beställer från om du känner dig osäker.

augusti 17, 2023