Lys upp mer i trädgården

Belysning är inte bara något viktigt för insidan av huset. Även ute i trädgården kan du få både praktiskt och effektfull användning av lampor av olika slag. Har du ännu inte satt upp någon belysning alls i trädgården kan det nog vara dags att fixa detta. Här kommer några snabba tips på hur du får det bästa resultatet.

 Belysning kring trädgårdsgångar

Har du en gång i trädgården har du också det perfekta tillfället att skapa något både snyggt och praktiskt. Frågan är då kanske vilka sorts lampor som passar bäst. Medan det kan vara något av en smaksak är det många som föredrar just pollare. De går att hitta i många olika stilar och höjder så du kan garanterat hitta något som passar ihop med just din gång.

Ljust och fint i rabatterna

Har du vackra växter i rabatterna som du skulle vilja lysa upp även på kvällen? Då fixar du detta enklast genom ett antal solcellslampor. De är diskreta och tar därför inte fokusen från växterna med sprider fortfarande tillräckligt med ljus för att få en väldigt vacker effekt. Sen laddas de upp under dagen medan solen är framme och slås automatiskt på när mörkret faller.

Punktbelysa träd eller andra stora ting

Punktbelysning är något riktigt speciellt och kan användas lika lätt utomhus som inne i huset. Det fixas oftast bäst genom att placera en ganska stark spotlight på marken och rikta den mot det du vill belysa. Har du exempelvis ett vackert träd på tomten kan detta vara ett perfekt objekt för punktbelysning. Se bara till att ljuset inte är bländande för gångare eller bilister på vägarna i närheten.

april 6, 2020