Roliga aktiviteter regniga dagar

Som familj så bör man vara redo för roliga aktiviteter då det kommer regniga dagar. Om det under en helg inte verkar bli något speciellt väder så gäller det att hitta på något hemmavid och inomhus så att helgen inte bli allt för långtråkig. Som barn så vill man gärna ha något att göra och det kan vara skoj att stänga av TV och digitala enheter som spela något tillsammans.

Lägg ett pussel

Något som man kan tänka på är att köpa hem pussel som kan plockas fram då man måste vara inomhus på grund av vädret. Man kan med fördel köpa på sig några stycken i olika svårighetsgrader så alla i familjen kan vara med och lägga pussel. Ett pussel på kanske 5000 bitar kanske inte passa den yngsta generationen i familjen. Däremot så kan ett pussel på 200 bitar passa perfekt. Det finns pussel i mängder med olika motiv så leta upp något som ni tycker om och som kan passa för er familj.

Spela spel

Spel är också något som bör finnas i varje familjs hem. Gärna i olika svårighetsgrader så alla kan spela oavsett vilken ålder man befinner sig. Det finns massor med trevliga spel som man självklart ska ha hemma då lusten för lite spel faller på. Klassiska Monopol är bara ett av många spel som kan väljas på. Men också enklare spel som Fia med knuff och andra roliga brädspel. En kortlek kan också vara bra att ha hemma för att snabbt kunna plocka fram för lite spel.

augusti 19, 2019