Ställa till med barnkalas hemma

I alla barnfamiljer blir det ju aktuellt med ett eller annat barnkalas varje år. Man kanske inte alltid håller dem på hemmaplan, men många kommer nog ske där genom åren. Här kommer några snabba tips på vad man kan tänka på när det vankas kalas.

Kalastema

Att ha ett tema på kalaset är något som länge varit populärt och det finns mycket att välja mellan när man letar ett kalastema. Man kan ju alltid försöka sig på att välja detta själv. Men att låta födelsedagsbarnet välja själv är ofta ett bra sätt att starta kalaset på rätt fot.

Inbjudningar

Inbjudningar bör skickas ut i god tid för att minimera risken att folk hinner boka upp sig med annat. Bäst är nog också att hålla kalaset på en helg så att man kan ha det på förmiddagen. Alla vet vi nog hur jobbigt det var att behöva vänta länge med att få öppna sina presenter när man var liten.

Inköpen

Alla färskvaror bör man vänta med att köpa in tills dagen eller dagarna före kalaset. Allt annat kan man se till att köpa så snart man kan. Ska saker beställas online är det ju alltid bäst att vara ute i god tid.

Tilltugg och dryck

Vare sig man bara bjuder på fika eller inkluderar en lunch eller liknande är det viktigt att höra efter bland gästerna om det finns några matallergier man måste hålla i åtanke. Skriv gärna på inbjudan att gäster ska ta kontakt om de har några speciella önskemål.

Aktiviteter

Ett barnkalas måste ju självklart inkludera några lekar eller andra aktiviteter också. Har man lite idétorka finns det gott om bra tips online man kan välja bland. Är det fint väder kan man ju planera in någon aktivitet ute i trädgården också.

juli 16, 2019